Mandag den 6. september kl. 16.00-18.00

Vesthimmerlands Kunstforening og Kulturhus Søttrup inviterer til Fernisering.

Udstilling med Malerier og skulpturer fra Zimbabwe.

Zimbabwe betyder ’house of stone’ og shonafolket, den ene af to etniske grupper i landet har udviklet en særlig tradition for stenkunst. Det er en kunstform der er unik for Zimbabwe og flere af landets kunstnere har de seneste år høstet stor international anerkendelse.
Shona skulpturerne er udnævnt som den vigtigste kunstbevægelse i Afrika i det tyvende århundrede. Om shona kunsten har Picasso i 1984 sagt:
‘Everything I need to know about Africa is in these objects’
Skulpturerne på udstillingen i Kulturhus Søttrup er lavet af kunstnere i forskellige kunstnerkollektiver omkring hovedstaden Harare og i Tengenenge Art Village i den nordlige del af Zimbabwe.
I tilknytning til udstillingerne af shona skulpturer vil der også blive vist malerier af førende kunstnere fra Zimbabwe.

Der serveres et glas vin.

Udstillingen er også åben 7. – 11.september  kl. 11 til 15

Gratis adgang