Mandag den 6. september kl. 19.00

Togetherness – relationen mellem overlevelse og kultur – om afrikansk kaos, kunst og kultur i Zimbabwe.
En aften med Birgitte og Christian Balslev-Olesen
Zimbabwe i det sydlige Afrika har under Mugabes styre siden selvstændigheden i 1980 været gennem flere kaotiske perioder. Mugabe blev fjernet for et par år siden, men befolkningen lider fortsat under en voldsom fattigdom, arbejdsløshed og inflation.
Samtidig har befolkningen udvist en enestående evne til at overleve og fastholde værdighed, først og fremmest gennem et for Afrika usædvanligt højt uddannelsesniveau.
Zibabwe betyder ’house of stone’ og shonafolket, den ene af to etniske grupper i landet har udviklet en særlig tradition for stenkunst. Det er en kunstform der er unik for Zimbabwe og flere af landets kunstnere har de seneste år høstet stor international anerkendelse.
Shona skulpturerne er udnævnt som den vigtigste kunstbevægelse i Afrika i det tyvende århundrede.   Om shona kunsten har Picasso i 1984 sagt:
‘Everything I need to know about Africa is in these objects’
Zimbabwe har en af de mest aktive kunstscener på kontinentet. Zimbabwes kunst er med til at udfolde de komplekse fortællinger om dens befolkning. Og lige nu ser mange kunstnere på deres land med en blanding af frustration, håb og forsigtighed.
Birgitte og Christian Balslev-Olesen har boet og arbejdet i Zimbabwe for Folkekirkens Nødhjælp i flere år. De vil fortælle om deres samarbejde med kunstnere i Zimbabwe og dermed lave en anden fortælling om Zimbabwe og Afrika end den vi normalt hører.
Fortællingen om shona kulturen er nemlig en anden fortælling om Zimbabwe og Afrika end den gængse om fattigdom, sult og elendighed.

Entre 100 kr.

Billetter bestilles på kontakt@kulturhussoettrup.dk og når du har modtaget en bekræftelse betales billetterne via mobilepay 23 29 31 06 (Besked til modtager: 6. sept.) eller til konto 9217  1750106567
(Besked til modtager: 6. sept) Først når indbetalingen er modtaget, er tilmeldingen gældende